Спа хотел

спа хотел в Разлог

Има много неща, които трябва да се вземат предвид при избора на хотел и спа център. Цената, персоналът, местоположението и процедурите са само някои от тях. Но можете да вземете по-информирано решение, като прочетете тези съвети. В тази статия ще се спрем на няколко ключови области.

Разходите за хотел и СПА център могат да добавят до 20% към печалбата на хотела, което ги прави желана част от всяко пътуване. Обикновено хотелът предлага спа център като част от своя уелнес център, който може да включва сауни и фитнес зала. В допълнение към стаите, спа центърът може да предоставя спа процедури на гостите на хотела.

Спа хотел

спа хотел Катарино

Разходите за СПА бизнеса варират в зависимост от размера и местоположението на хотела. Един успешен хотел и спа център ще бъде печеливш в рамките на шест до 12 месеца. Много собственици обаче предпочитат да изчакат повече от това. Това означава, че те ще трябва да разполагат със значителна сума пари в брой, за да плащат на персонала и разходите си.

спа хотел Катарино
спа хотели в България

спа хотели в България

Хотелиерството е трудна сфера за набиране на персонал и персоналът за хотели и спа центрове не прави изключение. Професионалистите в областта на хотелиерството са сред най-търсените отрасли, а при недостиг на свободни работници конкуренцията става по-силна от всякога. Конкурентното заплащане и придобивки могат да помогнат за привличането на квалифицирани служители.

спа терапии

Обучението е ключов компонент на успешния спа бизнес. Новите служители трябва да бъдат обучени с цел да се осигури безпроблемно начало. Те трябва да бъдат смесени със съществуващия персонал. Обучението трябва да е постоянно. Обикновено следва четири- или петседмичен период на обучение преди откриването. Обучението може да включва ориентация в курорта, стандарти на отделите, търговия на дребно, обучение за обслужване и познаване на продуктите. В идеалния случай това обучение трябва да се проведе в рамките на откриването и да продължи.

спа терапии
спа център

спа център

За максимална релаксация резервирайте процедура в хотела и спа центъра. Можете да избирате от разнообразни възможности - от релаксиращи масажи до редица процедури за тяло. За да се насладите на незабравимо изживяване, не забравяйте да пристигнете поне 30 минути преди планираната среща. Моля, имайте предвид, че ако пристигнете със закъснение, процедурата ви може да бъде съкратена.

хубав спа хотел

Хотелският персонал, работещ в хотели и спа центрове, трябва винаги да разполага с чиста и дезинфекцирана среда. Ако служителите не са в състояние да се съсредоточат върху предоставянето на медицински грижи на гостите, те не могат да се съсредоточат върху популяризирането на услугите си. За да се избегне възможността за причиняване на вреда на гостите, управителите на хотели и спа центрове трябва да въведат нови здравни и хигиенни практики. Най-добрият начин да се задържи медицинският персонал е да му се осигури продължаващо обучение и справедливо възнаграждение.

хубав спа хотел